شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوکان

دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
  • 1404/02/20 - 09:38
  • - تعداد بازدید: 25
  • - تعداد بازدیدکننده: 24
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZB4b
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوکان

برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع پیشگیری از سقط و اصول سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی در دانشگاه پیام نور شهرستان بوکان

برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع پیشگیری از سقط و اصول سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی در دانشگاه پیام نور شهرستان بوکان 

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوکان، در راستای برنامه های هفته ملی جمعیت، کارگاه آموزشی‌ای با موضوع "پیشگیری از سقط و اصول سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی" برای دانشجویان دانشگاه پیام نور بوکان برگزار شد. 

در این کارگاه آموزشی محبوبه ناصری کارشناس مامایی مرکز بهداشت به تعریف علمی سقط و تقسیم‌بندی انواع آن پرداخت و تأکید کرد: سقط خودبه‌خودی (Spontaneous Abortion) به ختم بارداری قبل از هفته ۲۲ بارداری، بدون هرگونه دخالت پزشکی یا اقدام خارجی گفته می‌شود که می‌تواند ناشی از عوامل طبیعی باشد.

ایشان در ادامه به انواع سقط از منظر پزشکی پرداخت و گفت: ۱- سقط خودبه‌خودی (طبیعی و غیرعمدی) که شایع‌ترین نوع سقط (۸۰-۷۰% موارد) است که معمولاً به دلیل ناهنجاری‌های کروموزومی، مشکلات جفت یا بیماری‌های مادر رخ می‌دهد. 

۲- سقط القایی (Induced Abortion) نیز تصریح کرد: این نوع سقط با مداخله پزشکی یا جراحی برای ختم عمدی بارداری انجام می‌شود که شامل دو نوع قانونی (طبق پروتکل‌های بهداشتی) و غیرقانونی (خارج از چارچوب پزشکی) است. 

۳- سقط فراموش‌شده (Missed Abortion): در این سقط جنین از بین می‌رود اما علائم سقط (مانند خونریزی) ظاهر نمی‌شود. 

۴- سقط ناقص (Incomplete Abortion): در این سقط بخشی از بافت جنین یا جفت در رحم باقی می‌ماند و نیاز به مداخله پزشکی دارد. 

۵- سقط عفونی (Septic Abortion): این مورد از سقط نیز همراه با عفونت رحم که نیاز به درمان فوری آنتی‌بیوتیکی دارد. 

در ادامه محبوبه ناصری در خصوص،عوامل مؤثر در سقط جنین، علائم هشداردهنده سقط، راه‌های کاهش خطر سقط و راهکارهای طب ایرانی در پیشگیری از سقط توضیحات مبسوطی را ارائه نمود.

در بخش دیگری از این گارگاه آموزشی نسیم حسینی، کارشناس بهداشت خانواده، به ارائه آموزش‌های لازم در خصوص "اصول سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی" پرداخت و بر نقش تغذیه، فعالیت بدنی، مدیریت استرس و تنظیم خواب در حفظ سلامت باروری و افزایش جمعیت تأکید کرد. 

گفتنی است که هدف از برگزاری چنین کاکرگاه آموزشی، ارتقای آگاهی دانشجویان در زمینه پیشگیری از سقط، ترویج سبک زندگی سالم بر اساس اصول طب ایرانی، حمایت از برنامه‌های جوانی جمعیت و افزایش نرخ باروری سالم بود که با استقبال خوب دانشجویان مواجه شد و در پایان، پرسش‌های حاضرین توسط کارشناسان پاسخ داده شد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 16337
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب