به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوکان
برگزاری کارگاه دو روزه پیشگیری از خودکشی
کارگاه ۲ روزه آموزش مهارت پیشگیری از خودکشی با هدف کسب و افزایش دانش، مهارت و شایستگیهای ضروری برای شناسایی، ارزیابی و مدیریت اختلالات روانی و خودکشی با حضور سامرند صالحی کارشناس مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت، برای پزشکان، کارشناسان ناظر و کارشناسان سلامت روان، ۱۵ و ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۲؛ در محل سالن اجتماعات مرکز آموزش بهورزی و باز آمورزی برنامه های سلامت شهید عباسی شهرستان بوکان برگزار گردید.
صالحی کارشناس مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت با بیان اینکه تشخیص موارد دارای اختلالات اعصاب و روان و ارتقای سطح سواد سلامت روان جامعه، مهمترین راهکار پیشگیری از خودکشی است گفت: با تکیه بر این موضوع، هماهنگی و همکاری لازم همکاران جهت شناسایی موارد مثبت، ارجاع، تشخیص و مداخلات روانشناختی لازم و ضروری است.
ایشان از خودکشی به عنوان تهدیدی برای سلامت عموم جامعه یاد و اظهار کرد: واقعیت دردناکی که در ورای خودکشی نهفته است، ضربة عمیقی بر پیکر خانواده و جامعه وارد میکند که نیازمند تدوین استراتژی های مؤثر و آگاهی دهی عمومی است.
مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت در حاشیه کارگاه بازآموزی پیشگیری از خودکشی در مرکز بهداشت بوکان اظهار داشت: این کارگاه جزئی از برنامه عملیاتی سالیانه بهداشت است که بر اساس آن پزشکان، کارشناسان سلامت روان، مراقبین سلامت، کارشناسان ناظر و بهورزان در خصوص پیشگیری از خودکشی آموزش می بینند و سالانه در کارگاههای بازآموزی مشارکت می کنند.
وی تشریح کرد: مبنای این کارگاه، ظرفیتسازی در نظام سلامت مراقبت بهداشت و روان است یعنی نیروهای بهداشتی باید نسبت به موضوع آگاه شده و از روشهای مقابله و پیشگیری آگاهی کسب کنند تا مدیریت بیماران نیازمند خدمت بر اساس این آموزش ها و مداخلات روانشناختی تسهیل شود.
کارشناس مسئول برنامه پیشگیری از خودکشی با بیان اینکه شیوع اختلالات اعصاب و روان در جامعه رو به افزایش است گفت: ضرورت دارد تمامی مراکز، ارگان ها و سازمان ها جلساتی را با هدف پیشگیری از آسیب های اجتماعی برگزار نمایند تا سطح سواد سلامت روان جامعه ارتقاء یابد.