به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوکان
کمیته بحران اسکان و انتقال مادران باردار در فصل سرما در شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوکان برگزار شد.
با توجه به اهمیت حفظ و ارتقای سلامت مادران و نوزادان در فصول سرد سال و بارش برف و احتمال مسدود شدن راههای مواصلاتی روستایی، کمیته درون بخشی مدیریت بحران نقل و انتقال و اسکان مادران باردار از مناطق صعب العبور در فصل سرما، سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳؛ به ریاست دکتر حسین زاده مدیر شبکه بهداشت و درمان و با حضور دکتر زایر ریاست بیمارستان، دکتر ایوبی سرپرست مرکز بهداشت و دیگر اعضای کمیته بحران در محل دفتر مدیر شبکه تشکیل شد.
دکتر حسین زاده مدیر شبکه بهداشت و درمان در نشست کمیته بحران شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوکان اظهار داشت: ارائه خدمات مناسب با هدف حفظ سلامت مادران باردار از وظایف اصلی حوزه بهداشت و درمان است؛ لذا ضروری است کارشناسان با همکاری بهورزان و مراکز جامع سلامت ضمن رصد مادران باردار ساکن در مناطق صعب العبور و کوهستانی شهرستان، هماهنگی لازم برای اسکان پیش از زایمان مادر باردار در مرکز شهرستان را انجام دهند چراکه مراقبت و اقدام به موقع در دوران بارداری، زایمان و پس از زایمان یکی از راهکارهای کاهش مرگ و میر مادران بشمار می آید.
وی تصریح کرد: آموزش برای آگاهی بخشی مادران باردار و اطلاع رسانی به خانوادهای آنها توسط تیم سلامت در شرایط آب و هوایی نامساعد با حساسیت و جدیت بیشتری انجام شود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان افزود: با توجه نزدیک شدن به بارشهای زمستانی و احتمال مسدود شدن راههای مواصلاتی روستایی و با توجه به آماده نمودن برخی تمهیدات لازم از جمله حامله سرا از سوی شبکه، لازم است هماهنگی و همکاریهای بین بخشی و مردم روستا و دهیارها صورت گیرد تا بتوان در مواقع ضروری و شرایط بحران، مادر باردار را به مراکز درمانی انتقال داد و یا به اقامت در حامله سرا معرفی نمود.
در ادامه صادقی رئیس گروه واحد بهداشت خانواده نامه ارسالی از طرف معاونت بهداشتی را قرائت نمود و اظهار کرد که هماهنگی لازم با مراکز روستایی در مورد تهیه لیست زایمان در زمستان و برگزاری جلسات درون بخشی صورت گرفته و اقلام دارویی مورد نیاز نیز با هماهنگی واحد دارویی و بیمارستان تهیه شده است.
در پایان جلسه پس از بحث و تبادل نظر را در راستای خدمت رسانی هر چه بهتر در این زمینه، موارد زیر به عنوان مصوبات جلسه مورد تصویب قرار گرفت و مقرر گردید که:
۱- پیگیری جلسه برون بخشی کمیته بحران در فرمانداری شهرستان صورت گیرد.
۲- بازدید از آمبولانس ها و تجهیزات لازم با مشارکت ۱۱۵ و بخش زایمان صورت گیرد.
۳- بررسی ایمنی و نواقص بهداشتی توسط واحد بهداشت محیط صورت گیرد.
۴- لیست آنکال ماماهای حوزه درمان به مرکز بهداشت ارسال گردد.
۵- آموزش به مادران توسط کادر بهداشت و درمان جهت اسکان در شهر در مواقع لازم و بحرانی صورت گیرد.
نظر دهید