شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوکان

دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی
برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
  • 1403/07/03 - 09:45
  • - تعداد بازدید: 50
  • - تعداد بازدیدکننده: 47
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zig8
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوکان

برگزاری کمیته پیشگیری از خودکشی در شهرستان بوکان

کمیته درون بخشی سلامت روان و مداخلات پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با محوریت خودکشی و علل و عوامل دخیل در آن در شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوکان برگزار شد.

با توجه به مهاجر پذیری شهرستان و به دنبال آن رشد جمعیت شهری و حاشیه ای و همچنین آسیب های اجتماعی و روانی، دوشنبه ۲ مهرماه ۱۴۰۳؛ کمیته درون بخشی پیشگیری از خودکشی به ریاست دکتر حسین زاده مدیر شبکه بهداشت و درمان و با حضور دکتر ایوبی سرپرست مرکز بهداشت، بختیاری مسئول حراست شبکه، آب سالان رئیس اداره امور عمومی شبکه بهداشت و درمان، رضایی مسئول اورژانس ۱۱۵، شهیدی مترون بیمارستان، ادهمی مسئول فرهنگی و مسئول بسیج جامعه پزشکی شبکه بهداشت و درمان،  عبداله زاده کارشناس سلامت روان بیمارستان، الماسی مسئول مددکاری اجتماعی بیمارستان، عبداله زوره مسئول اورژانس بیمارستان و صالحی کارشناس مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت در محل دفتر مدیر شبکه تشکیل شد.

در این جلسه مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوکان با اشاره به اهمیت پیشگیری از خودکشی گفت: خودکشی یک آسیب اجتماعی و به عنوان یک مشکل جدی بهداشت عمومی مطرح است که مجموعه‌ای از عوامل مانند زیستی، روانی و اجتماعی در بروز آن نقش دارد.

دکتر حسین زاده توجه به پیشگیری از خودکشی را یک ضرورت دانست و افزود: خودکشی قابل پیشگیری و درمان است، و هم افزایی درون بخشی و برون بخشی به پیشگیری مؤثر از خودکشی کمک شایانی می کند.

در ادامه دکتر ایوبی سرپرست مرکز بهداشت خودکشی را یکی از معضلات سلامت عمومی دانست و اظهار داشت: آسیب بیماری های اعصاب و روان و خودکشی سبب تهدید جامعه میشود و هدف از برگزاری این کمیته، کاهش رفتارهای پرخطر (خودکشی) و بررسی علل تاثیرگذار آن می باشد.

 سرپرست مرکز بهداشت با اشاره به موارد اقدام به خودکشی در سطح شهرستان بوکان اظهار داشت: طبق آمارهای موجود گروه های سنی زیر ۲۵ سال بیشترین افرادی هستند که نیاز به توجه جدی دارند.

وی عنوان کرد: خودکشی از جمله مشکلاتی است که توجه فوری و اورژانسی مراکز بهداشتی و درمانی را میطلبد اگرچه پیشگیری از خودکشی اصلا کار راحتی نیست و مستلزم یک رویکرد جامع و اجرای طیف گسترده ای از مداخلات از آموزش فرزند پروری تا مشاوره خانوادگی و درمان اختلالات روانی است، ولی در این میان مراکز بهداشتی می توانند نقش مهمی را  در پیشگیری داشته باشند چرا که این مراکز معمولا اولین نقطه تماس با افرادی هستند که ممکن است در خطر خودکشی قرار داشته باشند.

 سپس صالحی کارشناس مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد به تجزیه و تحلیل و مقایسه آمار، از نظر سن، جنس و... موارد اقدام به خودکشی در سال ۱۴۰۲ و شش ماه اول سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و ضمن ارائه گزارش تحلیلی دو سال گذشته در مورد مداخلات انجام شده توسط کارشناسان سلامت روان در خصوص مداخلات روانشناختی اقدام به خودکشی توضیحی ارائه داد.

در ادامه جلسه سایر کارشناسان و مسئولین، ضمن ارائه گزارشی از حوزه کاری خود در رابطه با روند اجرای مطلوب برنامه ها در زمینه پیشگیری از خود کشی در خصوص منسجم کردن فعالیت های سلامت روان و هماهنگی های درون و برون بخشی بحث و تبادل نظر کردند و در پایان تصمیمات لازم را اتخاذ نمودند.

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 9651
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب