تاریخچه حوزه سلامت شهرستان بوکان
طبق اطلاعات کسب شده اولین درمانگاه شهری در سال 1324 در بوکان و اولین درمانگاه روستایی در سال 1352 در روستای تیکانتپه تأسیس شده است و در سال 1354 در روستاهای قره موسی لو(سیمینه)، رحیم خان و جوانمرد درمانگاه راه اندازی می شود. بيمارستـان بوکان با دو بـخش فعـال در بهمن ماه سال 1351 افتتاح گرديد.
پس از پيروزي انقلاب شكوهـمند اسلامي به مرور زمــان حوزه سلامت بوكان گستـرش پيدا كرد و در سال 1364 تا 1365 مراکز شماره 4 شهری فعلی(اسلام آباد)، شماره 6 (مستقر در بیمارستان قدیم) و مرکزامیرآباد راه اندازی می شود و همزمان در سال 1364 طرح کشوری شبکه های بهداشت و درمان شهرستان اجرا می گردد که آغازی برای ایجاد خانه بهداشت در روستاهای بوکان بوده است که خانه های بهداشت روستاهای یکشوه، حاجی لک، قره کند، برده زرد، ناچیت و انبار در سالهای 63 و 64 راه اندازی شدند. بیمارستان نیز در همان فضاي موجود ضمن افزايش تجهيزات و امكانات، در بعد نيروي انساني نيز اعم از نيروي تخصصي و پشتيباني توسعه چشمگيري پيدا كرد.
در سال 1377 با افتتاح ساختمان 96 تختخوابي ، بيمارستان توسعه چشمگيـري يافت. در اين مدت با توجـه به رشد بيرويه جمعيت و نياز منطقـه بخش هـاي گوناگـوني اضافه شـده است. ايجاد بخشهاي دياليـز سونوگرافي، راديولوژي،CCU وICU و... گسترش آنها و جذب پزشكان متخصص در رشتههاي مختلف از جمله اقدامات اساسي براي رفع نياز منطقه و بيماران بوده است.
همچنين در بهار سال 1388 كلنگ ارتقاي بيمارستان بوكان از 96 به 200 تختخوابي كه جزو مصوبات سفر رياست محترم جمهوري وقت (دکتر محمود احمدی نژاد) به بوكان بود با اعتبار 28 ميليارد ريال به زمين زده شد تا بتواند جوابگوي نياز منطقه باشد و هم اکنون دارای 98 درصد پیشرفت فیزیکی می باشد.
هم اكنون بيمارستان شهيد دكتر قلي پور بوكان با 9 بخش تخصصی شامل اورژانس، دیالیز، جراحی زنان، جراحی مردان، داخلی زنان، جراحی 3، کودکان، نوزادان، زایمان،ICU ، CCU و همچنین بخشهای پاراکلینیکی شامل CT SCAN، MRI، ماموگرافی، رادیولوژی، آزمایشگاه، سونوگرافی، درمانگاه تخصصی، فیزیوتراپی، و ... كه همگي آنها داراي تجهيزات مناسب و به روز هستند و ميلياردها تومان براي تهيه و نصب آنها هزينه شده و 40 پزشك متخصص از جمله مراكز درماني مجهز در منطقه به شمار ميآيد و علاوه بر سـرويسدهـي به همشهريان بوكاني به مردم شهرهاي همجوار نيز خدماتدهي مينمايد و در ارزشيابي ساليانه همواره جزو بيمارستانهاي درجه يك بوده است.
در سال 1386 مقدمات احداث ساختمان دياليز بوكان در محوطه بيمارستان شهيد دكتر قلي پور با توجه به وجود 60 نفر بيمار دياليزي و پاسخگو نبودن امكانات و فضاي فيزيكي قبلی، فراهم شد و با تشكيل هيأت امناي احداث ساختمان بيماران دياليزي بوكان از بين معتمدين سطح شهر نسبت به جمع آوري كمكهاي مردمي اقدام شد كه مبلغ700 ميليون ريال از محل كمكهاي خيرين و 7 هزار و 500 ميليون ريال از طرف منابع دولتي براي آن جذب و هزينه شده است و هم اكنون با 13 تخت فعال ميباشد.
هم اکنون این شهرستان در حوزه بهداشت طبق چارت گسترش دارای یک ستاد مرکز بهداشت، 16 مرکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی، 63 واحد خانه بهداشت، 8 پایگاه سلامت جامعه شهری، یک واحد آزمایشگاه و یک مرکز آموزش بهورزی می باشد.
همچنین طرح توسعه اورژانس در آذر ماه سال 1391 با حضور استاندار وقت با 740 مترمربع و اعتباری بالغ بر 3 میلیارد و 500 میلیون ریال مورد بهره برداری قرار گرفت.
همه اين پيشرفتها نشان از توجه نظام مقدس جمهوري اسلامي به مناطق و ارتقاي ارائه خدمات مي باشد كه اميدواريم در سايه الطاف الهي بتوانيم در آينده گامهاي بلندتري برداشته تا به نقطه مطلوب برسيم.
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوکان
|