چاپ        ارسال به دوست

دوشنبه های بیمارستانی:

 

در چهارمین روز از دوشنبه های بیمارستانی به واحد کدگذاری بیماریها" بیمارستان بوکان رفته و این واحد را برای خوانندگان معرفی و مشکلات آن را برای مسئولان بیمارستان مطرح نمایم.


به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان بوکان، یکی از واحدهای زیر مجموعه بخش مدیریت اطلاعات سلامت (HIM)، "کدگذاری بیماریها" است این واحد که در طبقه همکف بیمارستان شهید دکتر قلی پور بوکان در بخش مدیریت اطلاعات سلامت مستقر می باشد کلیه پرونده های بستری بر اساس تشخیص نهایی پزشک معالج و نوع اقدامات صورت گرفته برای بیماران با استفاده از کتاب طبقه بندی بین المللی بیماریها انجام می گیرد.


در این بخش تمامی پرونده های بیماران بستری در بخش با استفاده از کتاب ICD و بر اساس تشخیص نهایی بیماری و نوع عمل جراحی دسته بندی می گردند.


کتاب ICD یا همان International classification of diseases در 2 قالب دسته بندی بر اساس بیماریها (آخرین ویرایش ICD 10) و نوع عمل جراحی (آخرین ویرایش آمریکا ICD 9)می باشد.


در کتاب ICD برای هر بیماری یا عمل جراحی یک کد مخصوص تعریف شده است.


کارشناسان کدگذاری (فارغ التحصیلان رشته مدارک پزشکی یا فناوری اطلاعات سلامت) با مطالعه پرونده بیمار و بر اساس کدهایی که از کتاب استخراج می شود به هر پرونده یک کد اختصاص می دهند.


یعنی هر بیماری یا جراحی یک کد بین المللی خاص دارد. سپس این کد به عنوان تشخیص بیماری یا نوع عمل جراحی بیمار،برای وی در کامپیوتر ثبت می گردد.به این ترتیب می توان تمام بیمارانی که یک نوع بیماری یا عمل جراحی که عناوین یا واژگان مختلف دارند را با وارد کردن کد مخصوص آن استخراج نمود.

 

به عنوان مثال از این طریق می توان شماره پرونده و مشخصات بیمارانی که در یک بازه زمانی مشخص آنژیو گرافی انجام داده اند را به راحتی استخراج کرده و جهت مطالعه در اختیار محققین قرار داد.


لذا لازم است کارشناسان مدارک پزشکی با اصطلاحات پزشکی و عناوین بیماریهای تمامی تخصص های پزشکی آشنایی کامل داشته باشند.


این کدها در سیستم اطلاعات بیمارستانی (HIS) ثبت می گردد تا از این داده ها برای سهولت در ارائه آمارهای بیمارستانی برای مراتب مختلف استفاده شود چنانکه در کمترین زمان ممکن می توان اطلاعات مربوط به بیماریها و اقدامات بیمارستانی را استخراج کرد .


ارائه این داده ها در زمان مناسب می تواند در سطوح مختلف مدیریتی، آموزشی و پژوهشی تاثیرگذار باشد به طوری که می توان بیماری های رایج یک محدوده جغرافیایی را از نظر اپیدیمیولوژی به راحتی شناسایی کرده و براساس آن در منطقه مذکور اقدامات اصولی و پیشگیرانه ای را برنامه ریزی کرد و باعث بهبودی وضعیت سلامت جامعه گردد.


 فرایند کد گذاری در این مرکز، توسط کارشناسان مجرب مدارک پزشکی "فاطمه صادق زاده" و کارشناس فناوری اطلاعات سلامت "سحر هادی فر" با تسلط به فرایند کدگذاری صورت می گیرد.


از طرفی دیگر در این واحد پرونده ها از نظر کیفیت مستندات و کمیت اوراق و ساختار اطلاعاتی مندرج سنجیده میشوند تا در گام اول کیفیت داده های ثبت شده حفظ و از حقوق بیماران حمایت به عمل آید.


 پرونده های دارای نقص و ناکامل تا زمان کامل شدن رهگیری میشود تا در هر زمان لازم در اختیار مراجعین قرار گیرد و فرایند بایگانی پرونده ها بدون مشکل همراه باشد.


هدف پرسنل در این واحد کمک به ثبت صحیح و کامل پرونده های بالینی برای کمک به فرایند مراقبت بیمار ، حفظ و بازیابی داده های بیماریها برای امور مختلف و تکریم ارباب رجوع می باشد.


*مشکلات واحد کدگذاری

عدم شناخت از اهمیت طبقه بندی بین المللی بیماریها و عدم استفاده کاربردی از کدگذاری، عدم توجه به اهمیت اطلاعات تشخیصی پرونده توسط مستندسازان بالینی شامل پزشکان و پرستاران، عدم دسترسی به منابع بروز کدگذاری در سطح جهانی، عدم دسترسی به نسخه های آنلاین کدگذاری و  عدم وجود دوره های آموزشی برای اطلاع از مفاهیم و روشهای جدید کدگذاری از جمله مشکلات این واحد اعلام شد.


ایده دوشنبه های بیمارستانی طرحی پیشنهادی از طرف روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوکان است که در  دوشنبه های هر هفته  قصد دارد که  بخش یا بخشهایی از بیمارستان  شهید دکتر احمد قلی پور بوکان  را معرفی،مشکلات آن را مطرح و برای رفع آنها توسط مسئولان و با استفاده از ظرفیت خیران تلاش نماید.


یکی از اهداف دوشنبه های بیمارستانی معرفی واحدهای بیمارستانی  اشرافیت به وضعیت موجود و مشکلات است تا تدابیر لازم برای رفع موانع بهتر توسط مسئولان و مدیریت بیمارستان اتخاذ شود.


امید می رود با ایجاد این طرح مشکلات بخش های بیمارستانی بیشتر مطرح و برای رفع آن تصمیمات مقتضی ایجاد شود.

 

 

 

 


 


١٠:٢٨ - دوشنبه ١٣ شهريور ١٤٠٢    /    شماره : ٥٦١٠٠    /    تعداد نمایش : ٧٧