به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان بوکان، در این کارگاه آموزشی چهار روزه ضمن معرفی بیماریهای مشترک انسان و حیوانات، تمامی مراحل مرتبط با بیماری های تب کریمه کنگو، هاری، تب مالت، سیاه زخم و آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، شامل آشنایی با عوامل بیماری، راه های انتقال، مخاطرات بالقوه عامل بیماری در بروز بیماری، روشهای تشخیص آزمایشگاهی و هم چنین الزامات ایمنی مورد بحث قرار گرفت.
در ادامه وضعیت اپیدمیولوژی این بیماری ها در کشور، استان و شهرستان و لزوم حساسیت بیشتر در کشف موارد احتمالی و ارجاع ایمن نمونه های مشکوک جهت تایید در آزمایشگاه مرجع مطالبی ارائه شد.
کارگاه بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان (زئونوز) با هدف پیشگیری و کنترل بیماری های زئونوز ویژه بهورزان، کارشناسان ناظر و مراقبین سلامت با محوریت واحد مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت و با حضور مدرسان دوره، خدامرادی رئیس گروه واحد بیماری ها و شریف گیلانی، شیخه و خسروی کارشناسان واحد مبارزه با بیماری ها در بازه زمانی هشتم لغایت ۱۲ شهریورماه سالجاری ، در محل سالن اجتماعات ستاد مرکز بهداشت بوکان برگزار شد.
زئونوز بیماری مشترک انسان و جانوران یا زُئونوز Zoonosis به بیماریهای عفونی گفته میشود که بین جانوران (عموما مهرهداران) و انسان قابل انتقال هستند.
اغلب این واژه بهطور اختصاصی برای بیماریهایی که از دیگر گونههای جانوران منشأ میگیرند و به انسان منتقل میشوند به کار میرود.
منشأ این بیماریها ممکن است جانوران اهلی یا وحشی، ازجمله حشرهها، پستانداران، خزندگان و پرندگان باشند، در برخی زئونوزها، انسان عفونت را به جانوران دیگر منتقل میکند که این حالت زئونوسیس معکوس یا آنتروپونوسیس خوانده میشود.
